Zahmetsizce, ATARI’den Fırlamış Gibi Görünen Siteler Tasarlayın!

90’lı neslin başını döndüren, ATARI salonu sahiplerini köşe eden, şu susamlı grafikleri hatırlıyor musunuz?

O grafikler eskiyeli çok oldu… Her geçen yıl biraz daha eskimelerine rağmen pikselize tasarımlar hala modern tasarım dünyasından demir almış değil. Tam aksine, onlar artık retro tasarımın kuyruk sokumu!. Onlar Pixel Art! (Piksel Sanatı)

İnternette amaçlı amaçsız sörf yaparken, bazen ATARI oyunlarının grafikleri gibi tasarlanmış internet sitelerine denk geliyorsunuzdur. İnsanda bi’ hoş duygular uyandıran bu internet siteleri retro tasarım trendinin bir ürünü olurken aynı zamanda Pixel Art’ın da bir türü.
Eğer bu tarz internet siteleri hoşunuza gidiyor ve siz de bunlardan birini nasıl yapacağınızı kara kara düşünüyorsanız çareniz burada!
Açık kaynak gönüllüsü ve ergenliğini ATARI salonlarında tüketen bir geliştirici, zahmetsizce ATARI’den fırlamış gibi görünen siteler yapabileceğiniz, muhteşem bir CSS kütüphanesi geliştirmiş: NES.CSS!

NES.CSS ile ATARI Tarzında İnternet Siteleri Tasarlayın!

NES.CSS, Pixel Art tarzında internet siteleri tasarlarken, ihtiyaç duyabileceğiniz tasarım ögelerine yer verilen bir CSS kütüphanesi. NES.CSS’i kullanarak hayalinizdeki retro tarzlı internet sitesini, sadece NES.CSS’i sayfalarınıza dahil ederek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

NES.CSS nelere sahip?

NES.CSS, tüm geliştirici ve tasarımcıların, projesine kolayca dahil edilebilecek şekilde tasarlanmış. Baştan aşağı retro görünen sayfalar tasarlamanızı sağlayacak bu kütüphanenin, dokümantasyonda belirtildiği üzere geliştiricilere sunduklarıysa şunlar:
  • 6 farklı, harika ve renkli buton
  • 4 mesaj kutusu (container)
  • Radyo butonları (Evet/Hayır)
  • Onay kutuları
  • Form ve girdiler
  • Mesaj baloncukları
  • Sosyal medya ve puanlama (yıldız) ikonları
NES.CSS’i kullanarak projelerinize renk katabilir ve 90’lardan fırlamış gibi duran internet siteleri tasarlayabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fotoğraflarınızın Arka Planını Tek Tıkta Transparan Yapın!

Odaklanma Gücünüzü Roketleyecek 7 Muhteşem Müzik Servisi

Öğrenmek İçin Çok Geç Değil!