Microsoft’dan Webmasterlara Yeni Kıyak

Kullanıcılarınızın internet sitenizi ne şekilde kullandığını biliyor musunuz? Elbette aklınızda bir şeyler var! Fakat kaçırdığınız nokta; kullanıcıların bazen sizin aklınıza gelmeyenleri yapabilecek olmasıdır.

Microsoft, Webmasterların kullanıcılarını gerçek manada anlamalarını istiyor. Bugün, tüm Webmasterların beğenisine sunulan Clarity ile yayıncılar artık varsayımlarla hareket etmek yerine, kullanıcı davranışlarının gerçekliğiyle yüzleşebilecekler.

Clarity, Microsoft’un AI teknolojisinden faydalanarak geliştirdiği bir kullanıcı izleme yazılımı. HTML sayfalarda kullanılabilen bu araç, internet sitenize giren kullanıcıları anbean takip edip, sizin için faydalı performans raporları oluşturuyor.
Clarity:
  • Kullanıcılarınız hangi linklere tıklıyor?
  • Sayfalarınızın hangi bölümünde daha çok vakit geçiriyor?
  • Sitenizin ısı haritası ne durumda?
  • A/B testlerinde kullanıcılarınızın alışkanlıkları ne gibi farklılıklar gösteriyor?
Gibi, her Webmaster için önemli verileri sunuyor.
Sitenizi ense kökünden takip eden Clarity; tarayıcı sorunları, bug’lar, olası JavaScript hataları ve malware saptaması gibi konularda da size yardımcı olabilir.

Rakipler Okkalı, Gelişim Şart!

Clarity şu an kasabanın en yeni kovboyu. OptimizelyGoogle Optimize ve Visual Web Optimizer gibi araçlar ise uzun süredir sektörde yerini koyan en önemli rakipleri.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fotoğraflarınızın Arka Planını Tek Tıkta Transparan Yapın!

Odaklanma Gücünüzü Roketleyecek 7 Muhteşem Müzik Servisi

Öğrenmek İçin Çok Geç Değil!